Hivjon Bizalommal! Keresse Kenéz Attilát

Mobil: 06-30-670-6778
E-mail: Az e-mail küldéséhez kattintson ide.

A víz az élet alapja, mindennapjaink szerves része, ezért nem csoda, hogy  legtöbb ember örömmel tölti idejét egy tó vagy folyó közelében, szívesen úszik vagy más formában hódol a víz iránti rajongásának.  Egy tóparti ház olyan élményt nyújt, amelyet semmiképpen nem érdemes kihagynia, ha módjában áll tavat építtetni udvarára.

Egy tó irigylésre méltóan látványossá teszi a kertjét és páratlan élményt nyújt a család minden tagja számára. Partján megpihenve gyönyörködhet a halakban, a kristálytiszta víz lágy hullámaiban vagy épp meg is mártózhat a fürdőzési célból kialakított tóban.

Cégünk a legújabb technikai trendeket követve, szakszerűen kivitelezi a tóépítést, ennek köszönhetően valóban az elképzeléseinek megfelelő tó lesz a végeredmény.

Az ideális kerti tó

Többéves tapasztalatunknak köszönhetően számtalan tanáccsal szolgálunk a kerti tóépítés területén is. Sok olyan szempont van, melyet figyelembe kell venni a tervezés során, ezért is érdemes szakemberre bízni ezt a lényeges és összetett feladatot. Első lépésként olyan helyet kell találni a tónak, ahol nem csak kellemes látványt nyújt, de felszínének legalább 50%-a napsütésben van. Ez ideális esetben napi néhány óra napsütést jelent, mert ez segít elkerülni az algásodást. Fontos szempont a tó mérete is, hiszen ennek arányosan illeszkednie kell a kert mértéhez. A minimális ajánlott vízfelület 10 négyzetméter, a mélység pedig legalább 100 cm. Ilyen körülmények között alakul ki a tó biológiai egyensúlya és ebben a mélységben tudnak áttelelni a tó élőlényei.

A munkafolyamat fő lépései a meder és a szegély kialakítása, a tómeder fóliázása, növénytelepítés és kőterítés.

A tónak stílusban illeszkednie kell a kert arculatához, a növényzethez és a terület arányaihoz. A vízben úszkáló halak és a tavat körülvevő növényvilág még hangulatosabbá teszik a környezetet, egy kis darab valódi természetet csempészve kertjébe. A tóba telepített növények nem csak a szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, hanem nagyban hozzájárulnak a biológiai egyensúly fenntartásához is. Igény szerint patakok és csobogók is kialakíthatók a tó mellett.

Cégünk csillogó, kristálytiszta vizű kerti tavat ígér, mivel a zavaros víz megfosztaná Önt az itt található élővilág megcsodálásától. Ezt hatékony szűrőrendszer beépítésével valósítjuk meg, amely biztosítja a víz folyamatos tisztítását és a halak életét is meghosszabbítja. A optimálisan kialakított kerti tómederben áttelelnek a halak, medre szivárgásmentes, biztonságos környezetet biztosítva a lakóinak.

Az úszótó a kerti tóhoz hasonló, de vize biológiai tisztaságú, így kellemes fürdőzést biztosít. Ez nem csak remek kikapcsolódás, hanem egészségünk megőrzéséhez is hozzájárul. A korszerű tótechnikai eljárásoknak köszönhetően a tó vize mindig tiszta, egész évben jól mutat, így a medence kiváló alternatívája. A megépített tóban általában elkülönítenek egy fürdőzésre alkalmas részt, melyet körbevesz a növényekkel betelepített zóna. A fürdőtó öntisztuló, tehát nincs szükség vegyszerek használatára, karbantartása könnyű és egyszerűen megvalósítható.

A hagyományos megoldások és szabványok mellett kreatív, egyéni megoldásokat is kínálunk, maximálisan rugalmasak vagyunk ügyfeleinkkel szemben. Választhat szabályos vagy szabálytalan formákat, meghatározhatja a növény- és fürdőzóna arányát, közösen kiválasztjuk a legjobb szűréstechnikát és a karbantartás szükségessége esetén is rendelkezésére állunk. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Hivjon Bizalommal! Keresse Kenéz Attilát

Mobil: 06-30-670-6778
E-mail: Az e-mail küldéséhez kattintson ide.