Hivjon Bizalommal! Keresse Kenéz Attilát

Mobil: 06-30-670-6778
E-mail: Az e-mail küldéséhez kattintson ide.

Kertépítés: a tervezéstől a tökéletes kertig

A kert a ház körül kiterjesztett életterünk, mely esztétikai értékkel és gyakorlati haszonnal is bír. A színvonalas kialakítású lakókörnyezet mindennapjaink fontos részét képezi, ezért érdemes egy profi kertépítőre bízni a munkát, aki a tervezés lépéseitől a kivitelezésig segítségére van és olyan minőségi alapanyagokkal dolgozik, amelyek kiállják az idő és a természeti elemek próbáját.

A gondosan megtervezett munkafolyamat garantálja, hogy nem érnek meglepetések és minden adódó nehézséget számításba vettünk. Teljeskörű szolgáltatásainkkal segítünk Önnek, hogy létrehozza álmai kertjét. Ossza meg velünk elképzeléseit és együtt kidolgozzuk a kerettervet. A legfőbb érv mellettünk, hogy minden részfeladatot elvégzünk, így költséghatékony lesz a kivitelezés, mert nem kell minden területre külön szakembert hívnia.

Mit kínálunk?

A részfeladatok között szerepelnek az alábbi szolgáltatások:

füvesítés, gyepszőnyeg, vakondháló fektetés: az első lépés a tereprendezés, melynek során gépi és kézi földi munkával kezdünk. Ezt követően szükség esetén termőföldet terítünk le, melyre a gyepszőnyeg kialakításához van szükség. Ez a lépés elhagyható abban az esetben, ha megfelelő összetételű talajt találunk a kertben. Szükség esetén a gyomtalanítás következik, melyet a gyepszőnyeg lerakása követ. Fontos megjegyezni, hogy a gyepszőnyeg sokkal hamarabb igénybe vehető, szinte azonnal szebbé varázsolja a kertet és kisebb kockázattal jár, mint a fűmagvetéssel létrehozott pázsit. Vízigénye kisebb, meredek lejtős területeken is könnyebben alkalmazható, és még gyommentes is. Ezzel szemben a hagyományos füvesítés több időt vesz igénybe, a gyepszőnyeghez hasonló minőség pedig csak professzionális eljárásokkal érhető el. Bármelyik módszert is választja, ránk számíthat. Mindemellett a vakondháló fektetést is vállaljuk, amely megakadályozza, hogy az állatkák a feltúrják a földjét - ez sok bosszúságtól megkímélheti a jövőben.

automata öntözőrendszer telepítése: a rendszer segítségével rengeteg időt takaríthat meg és biztos lehet benne, hogy kertje gyönyörű színekben pompázik akkor is, amikor nincs ideje foglalkozni vele. Egy megfelelően beállított öntözőrendszerrel még vizet is spórolhat, egyenletesen oszlathatja el a csapadékmennyiséget, továbbá ez az elegáns megoldás a ház értékét is növeli. Ma már olyan intelligens öntözőrendszerek vannak, melyek esőben vagy fagyban nem lépnek működésbe és olyan biztonsági szeleppel vannak ellátva, melynek köszönhetően nem lesz nyomás alatt az egész rendszer, hanem egyszerre egy zónában lép működésbe. A földfelszín alatt elhelyezett vízcsőrendszer megalkotása nagyban függ a kert adottságaitól és a növények vízigényétől. Az optimális kialakítás érdekében körültekintően járunk el a rendszer megtervezésekor és kizárólag minőségi, időtálló anyagokkal dolgozunk. Javasoljuk a hajnali öntözést, mert ekkor nem párolog el a víz és a gyep is kevésbé gombásodik.

térburkolás, tipegőkövek, szegély lerakás: a növények mellett a kültéri burkolat határozza meg a kert arculatát és esztétikusabbá teszi az összképet. Segítségünkkel kiválaszthatja a legszebb és legmegfelelőbb típusú térkövet. A térburkolásra szánt hely és a térburkolat szintjének kijelölése után helyükre kerülnek a szegélyek, melyek betonágyban rögzítve biztosítják a térkövek stabil állását. Az alap kiöntését követően lerakjuk a méretre vágott térkőelemeket, ügyelve arra, hogy egy síkban álljanak. Végső lépésként finom homokkal tömjük be a térkövek közötti réseket. A térburkolat alkalmazása azért is hasznos, mert esetleges változtatások esetén könnyebb lebontani, mint a betont vagy az aszfaltot.

kerti világítás: a kert nem csak nappal, hanem este is kellemes hangulatot áraszt, ha befektet egy kültéri világítórendszer kialakításába. Biztonságosan közlekedhet és szó szerint új megvilágításban láthatja a dolgokat. Mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni a házon kívüli, külön hálózat kiépítésében, hogy igényes és balesetmentes legyen a végeredmény. A vezérlővel rendelkező transzformátor kis feszültségű fényforrások, lámpatestek, LED-égők megvilágítására szolgál. A lámpatest akár be is építhető a burkolatba vagy magába a földbe süllyeszthető.

sziklakert,támfal, rézsű és kerítés építése: a sziklakert kiépítése különleges odafigyelést igényel, mivel a szikladarabokat egyenként kell összeilleszteni, ügyelve a terepviszonyokra és arra, hogy természetes hatású legyen, illeszkedve a kert stílusához. Mindezt figyelembe véve, ízléses és minőségi alapanyagokat használunk fel, megalkotva ezáltal a kert egyik legdekoratívabb részét. A sziklák között elhelyezett növényzet csodálatos látványt nyújt szinte minden évszakban. Emellett a támfal és a rézsű építésénél is számíthat szakértelmünkre, illetve a kerítés megépítésében is segítségére leszünk. Közkedvelt az alacsonyabb, előregyártott elemekből készült támfal, melyet futónövényekkel, cserjékkel szoktak betelepíteni. A nagyobb földfalak megtámasztásához facölöp vagy huzallal összefogott lécek alkalmasak, így megakadályozva a földcsuszamlást. Amennyiben kisebb szintkülönbséggel van dolgunk, rézsűt is építünk.

kerti tavak, csobogók, patakok építése: a növényzet mellett a kert ékessége egy tó lehet, melyben minden nap gyönyörködhet és megpihenhet a partján egy hosszú nap után. A megfelelő hely kiválasztásában az esztétikai szempontok mellett az is nagy szerepet játszik, hogy lehetőleg csak napi néhány órát süsse a nap, így elkerülve az algásodást. A tómeder kialakítása és fóliás bélelése elmaradhatatlan lépések a munka során. A patak tökéletes kiegészítője a kerti tónak, kellemes csobogása idillikus környezetet varázsol kertjében. A parton páfrányok és egyéb fűfélék sorakozhatnak, még kellemesebbé téve a kinti hűsölést. Lejtős és sík területeken egyaránt kialakíthatunk kerti patakot. Aki ennél is továbbmenne, annak ajánljuk a mini szökőkutak, vízesések és csobogók kialakítását, melyre számtalan lehetőség van. A víz így még látványosabban, oxigénnel dúsítva bugyog a felszínen majd érkezik vissza a tóba, a csobogás hangja pedig nyugtató hatással bír.

fürdőtavak, biotavak kivitelezése: a fürdőtavak kivitelezése már nem kerül olyan nagy összegekbe, mint pár évtizede, a technológia is sokkal precízebbé, a karbantartás pedig egyszerűbbé vált. Remek alternatívát nyújt a medencével szemben. A biotó élettartama sokkal hosszabb, mint a hagyományos tó életciklusa, mivel öntisztuló rendszerrel rendelkezik. Érdemes megfontolnia, hogy emellett döntsön, mivel áttetsző vizű, vegyszermentes és csekély ápolási igényű tavat kaphat, melyben növények és mikroorganizmusok végzik a tisztítást, nem engedve, hogy elszaporodjanak a zöld algák. Ebben a vízben jól érzik magukat a halak, ihatnak belőle a háziállatok.

növények telepítése: egy gyönyörű kert elképzelhetetlen növények, különböző színben pompázó virágok nélkül. Ezek kiválasztásának és elrendezésének csak a képzelet szabhat határt, a növényzet kialakítása viszont szakmai ismeretek fényében valósítható meg hatékonyan. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelő kertet alkossuk. Az ültetés, virágágyak kialakítása , utólagos gondozás, növényvédelem, növénytelepítés kerti tóba csupán néhány az általunk kínált szolgáltatások közül.

Hivjon Bizalommal! Keresse Kenéz Attilát

Mobil: 06-30-670-6778
E-mail: Az e-mail küldéséhez kattintson ide.