Cégünk 8 Éve foglalkozik Öntözőrendszerek Telepítésével.   

Ha szüksége van gyors, és megbízható öntözőrendszerre és megbízható szakembert keres kérem hívjon bizalommal!

Kenéz Attila

Mobil: 06-30-670-6778
E-mail: Az e-mail küldéséhez kattintson ide.

1
2
best-sprinkler-system

Hivjon Bizalommal!

Keresse Kenéz Attilát

Mobil: +36 30 670 6778
Email: [email protected]

DIY-rain-gutter-watering-system02
hunter
IMG_2066-360x240

Öntözőrendszerek tervezése, kivitelezése

A dekoratív, kellemes hangulatot árasztó kert lelki nyugalmat és otthonosság érzetet ad. Az ilyen kert rendszeres törődést - többek között öntözést - igényel, viszont nem mindenkinek van ideje és energiája arra, hogy egy fárasztó nap után még öntözéssel és egyéb karbantartási műveletekkel foglalkozzon. Ha Ön is hasonló helyzetben van, forduljon hozzánk bizalommal és mi segítünk megoldást találni a problémára. Nem kell többé fölöslegesen fáradnia, időt, energiát és vizet takaríthat meg, ha befektet egy automata öntözőrendszerbe. Az alábbiakban röviden ismertetjük a munkafolyamatot.

Az öntözőrendszerek minőségi kivitelezés érdekében egy jól átgondolt, előre meghatározott lépésekből álló tervet kell kidolgozni, megfelelve az öntözési szabványoknak. Olyan alapvető szempontokat veszünk figyelembe, mint a területi adottságok (lejtésviszony, növényzet), a vízforrás és azok a helyek, ahová semmiképpen nem juthat víz (például padok vagy grillező). Egy részletesen kigondolt terv nélkül nem érdemes nekivágni egy ilyen feladatnak, mert számos akadályba ütközhet és többletköltséggel számolhat.

A tervben szerepelnek az öntözőfejek és zónák is. A rotoros- vagy spray szórófejek illetve csepegtető csövek által végzett öntözést zónákra osztva szervezzük meg, mivel a legtöbb esetben a rendelkezésünkre álló víz mennyisége nem lenne alkalmas a teljes kert egyszeri öntözésére. A különböző szórófejek eltérő intenzitást és vízmennyiséget biztosítanak, ezért különböző zónákban kapnak helyet.

A telepítés első lépéseként kijelöljük az árkok, szelepek és vezérlők helyét. Az árkok kiásása után lefektetjük a csővezetékrendszert és elhelyezzük a terven szereplő szórófejeket. Ilyenkor kerül elhelyezésre az esőérzékelő berendezés is. Az árkokat gyeptéglával fedjük el, hogy a lehető legkevésbé legyen észrevehető az öntözőrendszer jelenléte.

A munka utolsó fázisában zónánként leteszteljük a öntözőrendszert és elvégezzük a szórófejek beállítását, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Az öntözőrendszer programozásánál oda kell figyelni az egyes növények vízigényére és a hőmérsékletet is szem előtt kell tartani. A túlöntözés ma már nem jelent veszélyt, mivel az esőérzékelő berendezésnek köszönhetően a rendszer nem lép működésbe, ha esik az eső. A beprogramozott rendszer a választott időben hatékonyan elvégzi az öntözést. Ha ezt olyan időpontra időzíti, amikor a víz a legnagyobb mértékben hasznosul (azaz kora hajnalban), akkor még pénzt is megtakaríthat.

Az automata öntözőrendszer nem igényel felügyeletet, viszont télen és tavasszal karbantartásra szorul. Évközben viszont jelentéktelen a karbantartási igénye és évtizedeken át gondtalanul élvezheti előnyeit.

Hivjon Bizalommal! Keresse Kenéz Attilát

Mobil: 06-30-670-6778
E-mail: Az e-mail küldéséhez kattintson ide.

sprinkler-repair-fort-worth-best-sprinkler-repair-company-in-grapevine-sprinkler-system-installation-fort-worth
maxresdefault
images (1)