Hivjon Bizalommal! Keresse Kenéz Attilát

Mobil: 06-30-670-6778
E-mail: Az e-mail küldéséhez kattintson ide.

Kertépítés: a tervezéstől a tökéletes kertig

A kert a ház körül kiterjesztett életterünk, mely esztétikai értékkel és gyakorlati haszonnal is bír. A színvonalas kialakítású lakókörnyezet mindennapjaink fontos részét képezi, ezért érdemes egy profi kertépítőre bízni a munkát, aki a tervezés lépéseitől a kivitelezésig segítségére van és olyan minőségi alapanyagokkal dolgozik, amelyek kiállják az idő és a természeti elemek próbáját.

A gondosan megtervezett munkafolyamat garantálja, hogy nem érnek meglepetések és minden adódó nehézséget számításba vettünk. Teljeskörű szolgáltatásainkkal segítünk Önnek, hogy létrehozza álmai kertjét. Ossza meg velünk elképzeléseit és együtt kidolgozzuk a kerettervet. A legfőbb érv mellettünk, hogy minden részfeladatot elvégzünk, így költséghatékony lesz a kivitelezés, mert nem kell minden területre külön szakembert hívnia.

Mit kínálunk?

A részfeladatok között szerepelnek az alábbi szolgáltatások:

füvesítés, gyepszőnyeg, vakondháló fektetés: az első lépés a tereprendezés, melynek során gépi és kézi földi munkával kezdünk. Ezt követően szükség esetén termőföldet terítünk le, melyre a gyepszőnyeg kialakításához van szükség. Ez a lépés elhagyható abban az esetben, ha megfelelő összetételű talajt találunk a kertben. Szükség esetén a gyomtalanítás következik, melyet a gyepszőnyeg lerakása követ. Fontos megjegyezni, hogy a gyepszőnyeg sokkal hamarabb igénybe vehető, szinte azonnal szebbé varázsolja a kertet és kisebb kockázattal jár, mint a fűmagvetéssel létrehozott pázsit. Vízigénye kisebb, meredek lejtős területeken is könnyebben alkalmazható, és még gyommentes is. Ezzel szemben a hagyományos füvesítés több időt vesz igénybe, a gyepszőnyeghez hasonló minőség pedig csak professzionális eljárásokkal érhető el. Bármelyik módszert is választja, ránk számíthat. Mindemellett a vakondháló fektetést is vállaljuk, amely megakadályozza, hogy az állatkák a feltúrják a földjét - ez sok bosszúságtól megkímélheti a jövőben.

automata öntözőrendszer telepítése: a rendszer segítségével rengeteg időt takaríthat meg és biztos lehet benne, hogy kertje gyönyörű színekben pompázik akkor is, amikor nincs ideje foglalkozni vele. Egy megfelelően beállított öntözőrendszerrel még vizet is spórolhat, egyenletesen oszlathatja el a csapadékmennyiséget, továbbá ez az elegáns megoldás a ház értékét is növeli. Ma már olyan intelligens öntözőrendszerek vannak, melyek esőben vagy fagyban nem lépnek működésbe és olyan biztonsági szeleppel vannak ellátva, melynek köszönhetően nem lesz nyomás alatt az egész rendszer, hanem egyszerre egy zónában lép működésbe. A földfelszín alatt elhelyezett vízcsőrendszer megalkotása nagyban függ a kert adottságaitól és a növények vízigényétől. Az optimális kialakítás érdekében körültekintően járunk el a rendszer megtervezésekor és kizárólag minőségi, időtálló anyagokkal dolgozunk. Javasoljuk a hajnali öntözést, mert ekkor nem párolog el a víz és a gyep is kevésbé gombásodik.

térburkolás, tipegőkövek, szegély lerakás: a növények mellett a kültéri burkolat határozza meg a kert arculatát és esztétikusabbá teszi az összképet. Segítségünkkel kiválaszthatja a legszebb és legmegfelelőbb típusú térkövet. A térburkolásra szánt hely és a térburkolat szintjének kijelölése után helyükre kerülnek a szegélyek, melyek betonágyban rögzítve biztosítják a térkövek stabil állását. Az alap kiöntését követően lerakjuk a méretre vágott térkőelemeket, ügyelve arra, hogy egy síkban álljanak. Végső lépésként finom homokkal tömjük be a térkövek közötti réseket. A térburkolat alkalmazása azért is hasznos, mert esetleges változtatások esetén könnyebb lebontani, mint a betont vagy az aszfaltot.

kerti világítás: a kert nem csak nappal, hanem este is kellemes hangulatot áraszt, ha befektet egy kültéri világítórendszer kialakításába. Biztonságosan közlekedhet és szó szerint új megvilágításban láthatja a dolgokat. Mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni a házon kívüli, külön hálózat kiépítésében, hogy igényes és balesetmentes legyen a végeredmény. A vezérlővel rendelkező transzformátor kis feszültségű fényforrások, lámpatestek, LED-égők megvilágítására szolgál. A lámpatest akár be is építhető a burkolatba vagy magába a földbe süllyeszthető.

sziklakert,támfal, rézsű és kerítés építése: a sziklakert kiépítése különleges odafigyelést igényel, mivel a szikladarabokat egyenként kell összeilleszteni, ügyelve a terepviszonyokra és arra, hogy természetes hatású legyen, illeszkedve a kert stílusához. Mindezt figyelembe véve, ízléses és minőségi alapanyagokat használunk fel, megalkotva ezáltal a kert egyik legdekoratívabb részét. A sziklák között elhelyezett növényzet csodálatos látványt nyújt szinte minden évszakban. Emellett a támfal és a rézsű építésénél is számíthat szakértelmünkre, illetve a kerítés megépítésében is segítségére leszünk. Közkedvelt az alacsonyabb, előregyártott elemekből készült támfal, melyet futónövényekkel, cserjékkel szoktak betelepíteni. A nagyobb földfalak megtámasztásához facölöp vagy huzallal összefogott lécek alkalmasak, így megakadályozva a földcsuszamlást. Amennyiben kisebb szintkülönbséggel van dolgunk, rézsűt is építünk.

kerti tavak, csobogók, patakok építése: a növényzet mellett a kert ékessége egy tó lehet, melyben minden nap gyönyörködhet és megpihenhet a partján egy hosszú nap után. A megfelelő hely kiválasztásában az esztétikai szempontok mellett az is nagy szerepet játszik, hogy lehetőleg csak napi néhány órát süsse a nap, így elkerülve az algásodást. A tómeder kialakítása és fóliás bélelése elmaradhatatlan lépések a munka során. A patak tökéletes kiegészítője a kerti tónak, kellemes csobogása idillikus környezetet varázsol kertjében. A parton páfrányok és egyéb fűfélék sorakozhatnak, még kellemesebbé téve a kinti hűsölést. Lejtős és sík területeken egyaránt kialakíthatunk kerti patakot. Aki ennél is továbbmenne, annak ajánljuk a mini szökőkutak, vízesések és csobogók kialakítását, melyre számtalan lehetőség van. A víz így még látványosabban, oxigénnel dúsítva bugyog a felszínen majd érkezik vissza a tóba, a csobogás hangja pedig nyugtató hatással bír.

fürdőtavak, biotavak kivitelezése: a fürdőtavak kivitelezése már nem kerül olyan nagy összegekbe, mint pár évtizede, a technológia is sokkal precízebbé, a karbantartás pedig egyszerűbbé vált. Remek alternatívát nyújt a medencével szemben. A biotó élettartama sokkal hosszabb, mint a hagyományos tó életciklusa, mivel öntisztuló rendszerrel rendelkezik. Érdemes megfontolnia, hogy emellett döntsön, mivel áttetsző vizű, vegyszermentes és csekély ápolási igényű tavat kaphat, melyben növények és mikroorganizmusok végzik a tisztítást, nem engedve, hogy elszaporodjanak a zöld algák. Ebben a vízben jól érzik magukat a halak, ihatnak belőle a háziállatok.

növények telepítése: egy gyönyörű kert elképzelhetetlen növények, különböző színben pompázó virágok nélkül. Ezek kiválasztásának és elrendezésének csak a képzelet szabhat határt, a növényzet kialakítása viszont szakmai ismeretek fényében valósítható meg hatékonyan. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelő kertet alkossuk. Az ültetés, virágágyak kialakítása , utólagos gondozás, növényvédelem, növénytelepítés kerti tóba csupán néhány az általunk kínált szolgáltatások közül.

Kertfenntartás:

A kertépítési munkálatok befejeztével szemet gyönyörködtető látványt nyújt a ház körüli terület. Ahhoz azonban, hogy ez a rendezettség és szépség megmaradjon, a kert folyamatos gondozására is szükség lesz. Amennyiben nincs ideje ezzel foglalkozni, csapatunkra a kertfenntartásnál is számíthat. Biztos lehet benne, hogy professzionális ápolást és védelmet kap a kertje, így hosszan élvezheti a befektetett idő és pénz eredményét.

Mit is jelent a kertfenntartás?

Sokan csak a fűnyírásra asszociálnak a szó hallatán, de egy sokkal összetettebb, több munkafázist igénylő folyamatról van szó.

Kétségtelenül fontos az ápolt gyep, melyet 3-5 naponta kell nyírni, a vágási magasság pedig évszaktól függően eltérő. A rendszeresen karbantartott gyep szebb, egészségesebb és sűrűbb lesz. A nyírás mellett a gyepszellőztetésre is szükség van.  Ennek során eltakarítják az elhalt nyesedékekből fennmaradt réteget, helyreállítják az egyenetlenségeket, víz- és légáteresztővé teszik a talaj felső rétegét.

A kertfenntartási feladatkörbe tartozik a sövények, díszcserjék, dísz-gyümölcsfák metszése, nyírása és permetezése is. Sokszor megeshet, hogy a kertet díszítő növények, fák nagyobbra nőnek a kelleténél, túl sok árnyékot vetnek vagy épp kevésbé esztétikusak. A lombkorona formázása a gyümölcsfák esetében elengedhetetlen, más fáknál pedig szükséges lehet.  Megtörténhet, hogy a permetezésre évente többször is szükség van. A gomba- és rovarölő vegyszerek segítenek a kártevők legyőzésében és a megelőzésben.

Ha egy fa túl nagyra nőt és veszélyessé vált vagy épp elkorhadt, nincs más választása, mint kivágatni azt. Amennyiben fakivágásra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal.

A terület nagyságától, a kert adottságaitól és az elvégzendő feladatok mennyiségétől függően különböző árakat kínálunk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha árajánlatot szeretne kérni.

Öntözőrendszerek tervezése, kivitelezése

A dekoratív, kellemes hangulatot árasztó kert lelki nyugalmat és otthonosság érzetet ad. Az ilyen kert rendszeres törődést - többek között öntözést - igényel, viszont nem mindenkinek van ideje és energiája arra, hogy egy fárasztó nap után még öntözéssel és egyéb karbantartási műveletekkel foglalkozzon. Ha Ön is hasonló helyzetben van, forduljon hozzánk bizalommal és mi segítünk megoldást találni a problémára. Nem kell többé fölöslegesen fáradnia, időt, energiát és vizet takaríthat meg, ha befektet egy automata öntözőrendszerbe. Az alábbiakban röviden ismertetjük a munkafolyamatot.

Az öntözőrendszerek minőségi kivitelezés érdekében egy jól átgondolt, előre meghatározott lépésekből álló tervet kell kidolgozni, megfelelve az öntözési szabványoknak. Olyan alapvető szempontokat veszünk figyelembe, mint a területi adottságok (lejtésviszony, növényzet), a vízforrás és azok a helyek, ahová semmiképpen nem juthat víz (például padok vagy grillező). Egy részletesen kigondolt terv nélkül nem érdemes nekivágni egy ilyen feladatnak, mert számos akadályba ütközhet és többletköltséggel számolhat.

A tervben szerepelnek az öntözőfejek és zónák is. A rotoros- vagy spray szórófejek illetve csepegtető csövek által végzett öntözést zónákra osztva szervezzük meg, mivel a legtöbb esetben a rendelkezésünkre álló víz mennyisége nem lenne alkalmas a teljes kert egyszeri öntözésére. A különböző szórófejek eltérő intenzitást és vízmennyiséget biztosítanak, ezért különböző zónákban kapnak helyet.

A telepítés első lépéseként kijelöljük az árkok, szelepek és vezérlők helyét. Az árkok kiásása után lefektetjük a csővezetékrendszert és elhelyezzük a terven szereplő szórófejeket. Ilyenkor kerül elhelyezésre az esőérzékelő berendezés is. Az árkokat gyeptéglával fedjük el, hogy a lehető legkevésbé legyen észrevehető az öntözőrendszer jelenléte.

A munka utolsó fázisában zónánként leteszteljük a öntözőrendszert és elvégezzük a szórófejek beállítását, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Az öntözőrendszer programozásánál oda kell figyelni az egyes növények vízigényére és a hőmérsékletet is szem előtt kell tartani. A túlöntözés ma már nem jelent veszélyt, mivel az esőérzékelő berendezésnek köszönhetően a rendszer nem lép működésbe, ha esik az eső. A beprogramozott rendszer a választott időben hatékonyan elvégzi az öntözést. Ha ezt olyan időpontra időzíti, amikor a víz a legnagyobb mértékben hasznosul (azaz kora hajnalban), akkor még pénzt is megtakaríthat.

Az automata öntözőrendszer nem igényel felügyeletet, viszont télen és tavasszal karbantartásra szorul. Évközben viszont jelentéktelen a karbantartási igénye és évtizedeken át gondtalanul élvezheti előnyeit.

Tavak és fürdőtavak építése

A víz az élet alapja, mindennapjaink szerves része, ezért nem csoda, hogy  legtöbb ember örömmel tölti idejét egy tó vagy folyó közelében, szívesen úszik vagy más formában hódol a víz iránti rajongásának.  Egy tóparti ház olyan élményt nyújt, amelyet semmiképpen nem érdemes kihagynia, ha módjában áll tavat építtetni udvarára.

Egy tó irigylésre méltóan látványossá teszi a kertjét és páratlan élményt nyújt a család minden tagja számára. Partján megpihenve gyönyörködhet a halakban, a kristálytiszta víz lágy hullámaiban vagy épp meg is mártózhat a fürdőzési célból kialakított tóban.

Cégünk a legújabb technikai trendeket követve, szakszerűen kivitelezi a tóépítést, ennek köszönhetően valóban az elképzeléseinek megfelelő tó lesz a végeredmény.

Az ideális kerti tó

Többéves tapasztalatunknak köszönhetően számtalan tanáccsal szolgálunk a kerti tóépítés területén is. Sok olyan szempont van, melyet figyelembe kell venni a tervezés során, ezért is érdemes szakemberre bízni ezt a lényeges és összetett feladatot. Első lépésként olyan helyet kell találni a tónak, ahol nem csak kellemes látványt nyújt, de felszínének legalább 50%-a napsütésben van. Ez ideális esetben napi néhány óra napsütést jelent, mert ez segít elkerülni az algásodást. Fontos szempont a tó mérete is, hiszen ennek arányosan illeszkednie kell a kert mértéhez. A minimális ajánlott vízfelület 10 négyzetméter, a mélység pedig legalább 100 cm. Ilyen körülmények között alakul ki a tó biológiai egyensúlya és ebben a mélységben tudnak áttelelni a tó élőlényei.

A munkafolyamat fő lépései a meder és a szegély kialakítása, a tómeder fóliázása, növénytelepítés és kőterítés.

A tónak stílusban illeszkednie kell a kert arculatához, a növényzethez és a terület arányaihoz. A vízben úszkáló halak és a tavat körülvevő növényvilág még hangulatosabbá teszik a környezetet, egy kis darab valódi természetet csempészve kertjébe. A tóba telepített növények nem csak a szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, hanem nagyban hozzájárulnak a biológiai egyensúly fenntartásához is. Igény szerint patakok és csobogók is kialakíthatók a tó mellett.

Cégünk csillogó, kristálytiszta vizű kerti tavat ígér, mivel a zavaros víz megfosztaná Önt az itt található élővilág megcsodálásától. Ezt hatékony szűrőrendszer beépítésével valósítjuk meg, amely biztosítja a víz folyamatos tisztítását és a halak életét is meghosszabbítja. A optimálisan kialakított kerti tómederben áttelelnek a halak, medre szivárgásmentes, biztonságos környezetet biztosítva a lakóinak.

Az úszótó a kerti tóhoz hasonló, de vize biológiai tisztaságú, így kellemes fürdőzést biztosít. Ez nem csak remek kikapcsolódás, hanem egészségünk megőrzéséhez is hozzájárul. A korszerű tótechnikai eljárásoknak köszönhetően a tó vize mindig tiszta, egész évben jól mutat, így a medence kiváló alternatívája. A megépített tóban általában elkülönítenek egy fürdőzésre alkalmas részt, melyet körbevesz a növényekkel betelepített zóna. A fürdőtó öntisztuló, tehát nincs szükség vegyszerek használatára, karbantartása könnyű és egyszerűen megvalósítható.

A hagyományos megoldások és szabványok mellett kreatív, egyéni megoldásokat is kínálunk, maximálisan rugalmasak vagyunk ügyfeleinkkel szemben. Választhat szabályos vagy szabálytalan formákat, meghatározhatja a növény- és fürdőzóna arányát, közösen kiválasztjuk a legjobb szűréstechnikát és a karbantartás szükségessége esetén is rendelkezésére állunk. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Ipari parkok, társasházak, irodák kertjének gondozása

Komplex kertkarbantartási szolgáltatásainkat nem csak a magánházak lakói, hanem az ipari parkok, társasházak és irodák tulajdonosai is élvezhetik. Egy vállalat arculatához és pozitív megítéléséhez nagyban hozzájárul a tiszta, rendezett munkakörnyezet, mely alól a kert sem kivétel.

Az ipari parkok sok esetben olyan környezetben létesülnek, ahol sem a talaj minősége, sem az időjárási viszonyok nem ideálisak a zöldfelületek számára. Kellő szakértelemmel és karbantartással azonban itt is megelőzhető a gyomosodás és fenntartható a zöld gyep. Ez tápanyagutánpótlással és rendszeres gondozással valósítjuk meg, a maximumot kihozva a helyi adottságokból.

Legyen szó fűkaszálásról, bozótnyírásról, fakivágásról, növénypótlásról, gyomirtásról vagy éppen a sokak számára kellemetlenséget okozó parlagfű eltávolításáról, ránk mindenben számíthat. Amennyiben úgy dönt, hogy öntözőrendszerrel szeretné biztosítani a rendszeres locsolást, az automata rendszer kialakításában és karbantartásában is segítségére leszünk. Egy ilyen rendszer hosszútávú befektetést jelent, hiszen évtizedekre megoldja az öntözés kérdését. A megfelelően programozott öntözőrendszerrel nem csak rengeteg időt, hanem még vizet is megtakaríthat.

A cserjék és fák az év minden szakában igénylik a törődést, ezért igény esetén elvégezzük a szükséges metszést és védelmet kínálunk a kártevők ellen. A virágágyások esetében nagy hangsúlyt fektetünk a gyomirtásra, mivel ezek a növények elszívják a tápanyagot a virágok elől.

Nem csak a beltéri design, hanem a külterület minőségi kialakítása is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy otthonos környezetet alakítsunk ki. Megbízható és gyors csapatunk gyönyörűvé varázsolja a társasházak és irodaépületek kertjeit, kellemesebbé téve a lakó- és munkakörnyezetet. A növények metszése, a gyep rendszeres nyírása, gondozása vagy épp a műtrágyázás mind hozzájárulnak az ápolt, mutatós kert kialakításához. Nem csak az esztétikum, hanem a kártékony gyomok és allergiát okozó növények eltávolítása is fontos szempont a kertgondozás során. Amennyiben szeretne bővebb tájékoztatást és árajánlatot kérni, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Hóeltakarítás, felületek tisztán tartása, lombtakarítás

A tél beköszöntével környezetünk számos változáson megy át. Befagynak a tavak, téli üzemmódba kapcsolnak az öntözőrendszerek, eltűnnek kedvenc virágaink. A legkellemetlenebb feladat azonban  megszabadulni a felgyülemlett hótakarótól és a jégtől. A magán- és társasházak esetében is egyaránt elő van írva a kötelező hóeltakarítás és síkosságmentesítés. Ez minden esetben a tulajdonosok feladata és megszegése bírságot vonhat maga után. A jó hír, hogy nem kell egyedül Önnek megbirkóznia a problémával, mert csapatunk ebben is segítségére lesz.

Gyorsan és hatékonyan eltakarítjuk a havat, tisztán tartjuk a jeges felületeket jégoldók és só segítségével. Az előírásnak megfelelően kizárólag olyan szerekkel dolgozunk, melyek nem veszélyeztetik a fás szárú növények egészségét. Számtalan baleset megelőzhető ezen feladatok rendszeres elvégzésével, ezért mindenképpen érdemes odafigyelni rá. A városrendészet is folyamatosan ellenőrzi a járdák járhatóságát, ezért nem érdemes kockáztatni.

Az őszi levelek hullása, az aranyszínbe burkolózó lombok hangulata sokakat elvarázsol, de a kerteket, parkokat, járdákat beborító levélszőnyeg már kevésbé kellemes látvány. Amennyiben lombtakarításra van szüksége, kérje munkatársaink segítségét.

Hivjon Bizalommal! Keresse Kenéz Attilát

Mobil: 06-30-670-6778
E-mail: Az e-mail küldéséhez kattintson ide.